Onkologie

Onkologický pacient je v poslední době bohužel jeden z velmi častých návštěvníků veterinárních ordinací. Jako první je třeba si říci, že rakovina nemusí být vždy zcela vylečitelná, ale je LÉČITELNÁ. Cílem terapie takového pacienta je samozřejmě v ideálním případě naprosté vyléčení, případně zajištění plnohodnotného, důstojného a bezbolestného života. Postarší myšlenka ,, budeme čekat a uvidíme co to udělá“, je většinou čekání na již neřešitelný problém.

Na našem pracovišti nabízíme kompletní onkologickou diagnostiku

Při zjištění onkologického problému během klinického vyšetření, probíráme se svými klienty další nezbytné kroky. Těmi jsou kompletní diagnostika odhalující potenciální rozšíření či naopak zdroj problému – tzv. onkologický staging. Výstup z těchto vyšetření nám následně dopomůže ke stanovení ideálního postupu.

Konzultace dalších postupů
Chirurgické řešení onkologických procesů
Zajištění referenčního veterinárního pracoviště
Zprostředkování případné chemoterapie, radioterapie atd.

Jak již z předešlého vyplývá, řešení onkologických pacientů je závislé na dobré komunikaci s klientem, proto nabízíme onkologické KONZULTACE. Zde si pak můžeme zodpovědět všechny Vaše dotazy, které Vás kolem této problematiky a budoucnosti Vašich miláčků zajímají. Protože je veterinární onkologie poměrně mladý obor, je potřebné pravidelné vzdělávání v možnostech diagnostiky a terapie onkologických pacientů. Pravidelně proto absolvujeme onkologické veterinární kongresy, abychom Vás mohli informovat o všech možnostech, jak se k dané problematice postavit. To jakou cestou se poté rozhodnete se svým zvířecím parťákem jít, je už jen na Vás, ale když nevíte jaké jsou vlastně všechny možnosti, může být Vaše rozhodování to správné?